Välkommen till Centan i Bagis, en modern kvarterskrog med trevlig stämning och bra musik för dig som gillar god mat, vin och öl till riktigt bra pris.

Vår meny varierar från dag till dag men vissa saker är alltid desamma: maten vi lagar följer säsongerna och vi har alltid alternativ som passar den som helst äter vegetariskt eller veganskt. Samma sak med den som vill dricka alkoholfritt. Barn i sällskapet kan välja mellan klassiska barnfavoriter som spaghetti och köttfärsås eller få en lagom portion av vuxenrätterna. På helgerna är det lite special, för då serverar vi brunch 12-15.

Menyer hittar du på startsidan, de är inte alltid uppdaterade, men kan ge dig en idé om vilken typ av mat vi serverar.

 Vi älskar Bagarmossen och har hämtat så mycket vi kan från orten – den lokala konstnären Siri Ahmed Backström har gjort våra snygga brunch-och barnmenyhållare (de passar väldigt bra att färglägga i väntan på maten). Elever på Bagarmossens skola har gjort våra unika menyhållare och smörknivar på träslöjden. Vår honung kommer från Skarpnäck och när vi inte bakar själva (vilket vi oftast gör), så köper vi in bröd från Lilla Bagis runt hörnet.

Vi tar inga bordsbokningar för sällskap under 6 personer, men det löser sig. Det kan hända att du får sitta en stund i baren (med full insyn i köket om du vill lära dig ett matlagningstrix eller två). Om ni är fler än 6 personer som vill äta, går det bra att skicka ett meddelande på Facebook.

CENTAN <3

CENTAN <3 smörknivar och menyer

Centans smörknivar och menyhållare i trä är skapade av elever i Bagarmossens skolas träslöjd- och bildgrupper, åk 6–9. Eleverna hade full konstnärlig frihet att och fick ett arvode som gick till klasskassan.

Våra barn- och brunchmenyer av bagisbon Siri Ahmed Backström säljer vi även som affisch, kom förbi och kolla in! Våra menyer och visitkort är tryckta av Lilla Tryckeriet.

Centans typsnitt är tecknat av Letters from Sweden som sitter i Hammarbyhöjden och är inspirerat av ett tidigt tunnelbanetypsnitt och gamla skyltar från Bagis.

CENTAN <3 inredning

Bagisbon Shane Schneck har ritat Centans inredning. Han har fått en rad utmärkelser genom åren, bl.a. Bruno Mathsson-priset 2016.

Väggmålningen, beställd i samarbete med Hall of Femmes, är ritad av Barbara Stauffacher Solomon. Det är den första i Europa av den 90-åriga designlegenden.

Vin(d)flöjeln ovanför entrén är ritad av oss och konstruerad av metallkollektivet Svart som har sin verkstad i Bagarmossen.

CENTAN <3 närproducerad mat

Vi har sedan starten samarbetat med Grönska stadsodling som vertikalodlar året runt i Hammarbyhöjden. De fick Stockholms stads inno­vationspris 2016 och vann Venture Cup i kategorin Energi & Miljö. Foto från Grönskas instagram.

Vi köper honung från bin som håller till i Skarpnäck.

Så här tycker våra gäster

”En lite drygt perfekt kvarterskrog. Hemligheten är att ribban ligger precis lagom högt. Fin teknik och säkra smaker i köket, milt uppsluppenhet i matsalen. Underbara viner. Vi vill klona Centan och placera en vid varje t-banestation.” (Fb-recension, läs fler här)

”Den bästa restaurangupplevelsen vi haft på länge. Fantastisk mat och service – Lammet var enligt min sambo lagat till perfektion. Vi gillade också att barn i alla åldrar var välkomna utan konstigheter – en härlig familjekänsla och finkrog i ett.” (Fb-recension, läs fler här)